Header Ads

Biografija


Snežana Šestović Shelle, rodjena je 22.01.1976.godine u Šempetru pri Novoj Gorici, država Slovenija. 1981.godine dolazi u Valjevo zbog početka školovanja.
Njena profesionalna multimedijalna umetnička karijera počela je sa 19 godina, a iz godine u godinu imala je isključivo tendenciju uspona.
Umetnička crta njenog duha čini da ova umetnica ostavlja tragove svoga rada i vidjenja sveta mnogo drugačije nego što je naučena. Intezivno aktivna na mnogim poljima kao što su slikarstvo, pesništvo, scenografija, dizajn enterijera, pevanje, kompozicija, koreografija, Bodi art, borba za ljudska prava... Ukazuje na svestranost ove umetnice.
Snežanina inspiracija jesu ljudi i svet u kome živimo. Njen moto jeste da umetnost svet menja. Ona pribegava dosetljivošću da priskoči ovom vremenu stilom, energijom, tematikom.
Na prezentacijama svoga rada, originalnošću ostavlja utisak neobičnosti stvarajući neformalnu atmosferu kao u zemlji čuda.
Karakteristično za njen rad je da ova umetnica pri otvaranju njenih izložbi striktno insistira na učestvovanju mladih ne afirmisanih umetnika želeći da ih samim tim potpomogne i podstakne da prezentuju svoj rad.

Snežana Šestović u svom izrazu koristi likovne metode obrade svoje posve jedinstvene ideje. Iskazuje svoj stav kao slikarka, pesnikinja, kompozitorka, kao sociolog i psiholog. Kao čovek, kao umetnik, ona crpi ono najdublje iz svog iskonskog bića.

Gotovo akademski prikaz, koji uzgred budi, rečeno, nema ni trunke akademskog delvanja u sebi, donosi ono suštinsko, ono, čovečansko u svima nama.
Naše patnje, naša stradanja, ali i našu ljubav, tu besmrtnu aksiomu koja postoji nezavisno i od prostora i od vremena. Ta ljubav je jedini motiv koji treba posmatrati u svim njenim radovima.

Ona je to, čovek u svom najizvornijem obliku i prirodi.

Powered by Blogger.